Marktanalyse 08-11-2009

Technische analyse

Verleden week hebben we erop gewezen dat de breadth - en sentimentindicatoren wezen op een korte termijn trendomkeer.
Die hebben we deze week gekregen zoals de uurgrafiek weergeeft.

sp500uur

In de daggrafiek zijn er nog steeds signalen van een trendomkeer.
De CCI en SAR indicator geven een trendomkeer aan. Het is nu nog wachten op de bevestiging van de Slow STO en MACD indicator.
We moeten nu wel opletten voor valse signalen. Indien de index zich in een zijwaartse beweging bevindt, is er geen trendrichting en kan de daggrafiek valse signalen geven.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues beginnen terug te stijgen.
Dit is positief.

Nyad

We zien een ommekeer in het percentage aandelen dat zich boven de 20 ma bevindt. De rebound is begonnen.

20ma

Sentiment

De Put / Call ratio buigt neerwaarts. Dit is positief. Beleggers kiezen eerder voor calls dan voor puts. Zij verwachten een stijging.

putcall

Besluit

Het wordt meer en meer duidelijk dat we vertrokken zijn voor een zijwaartse consolidatie. Deze treedt meestal op na een sterke stijging, zoals we die nu gezien hebben vanaf het dieptepunt in maart.
Vrijdag was de dag waarop de beren eindelijk het slechte nieuws kregen dat ze zochten toen de werkloosheid steeg naar 10,2% terwijl er slechts 9,9% verwacht werd. Dubbele werkloosheidcijfers is verschrikkelijk nieuws natuurlijk en dit is waar de beren moesten in staat zijn geweest om hun moment te grijpen. Het feit dat ze dat niet konden vertelt meer en meer dat we vertrokken zijn voor een consolidatieperiode.
De range bevindt zich tussen 1020 (steun) - 1100 (weerstand).