Marktanalyse 08-08-2010

Technische analyse

De uurgrafiek is terug stijgend.

sp500uur

De daggrafiek is nog steeds positief.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues zijn nog steeds stijgend, en hebben nu een nieuw hoogtepunt bereikt terwijl de index nog ver verwijderd is van de top in juni.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 20 ma bevinden zich in overkocht gebied.

20ma

Op maandag zijn we direct door de weerstand van de 200 ma gebroken. De rest van de week is relatief rustig geweest. Alleen op vrijdag zagen we aanvankelijk een sterke daling na een tegenvallend banenrapport, maar naar het einde van de sessie werden deze verliezen grotendeels goed gemaakt. De Bollinger bands bewegen nog steeds naar elkaar toe.

HighLow

Sentiment

De Putt - Call ratio bevindt zich in neutraal gebied.

putcall

Besluit

De SP 500 sluit de week af met een winst van 1,82 %.
De Bulls hebben er geen gras over laten groeien en hebben op maandag direct de weerstand van de 200 ma doorbroken. De rest van de week is relatief rustig geweest. Alleen op vrijdag zagen we aanvankelijk een sterke daling na een tegenvallend banenrapport, maar naar het einde van de sessie werden deze verliezen grotendeels goed gemaakt. De Bollinger bands bewegen nog steeds naar elkaar toe.
De index bevindt zich nu zowel boven de 20, 50 en 200 ma wat zeer Bullish is. Indien deze week de steun van de 200 ma op 1115 niet doorbroken wordt, is de kans zeer groot dat we nog een verdere stijging zullen zien en door de top van juni zullen breken.