Marktanalyse 10-10-2010

Technische analyse

De uurgrafiek is nog steeds sterk stijgend.

sp500uur

Ook de daggrafiek blijft stijgen.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues hervatten na een korte aarzeling hun sterke prestatie.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 20 ma bevinden bewegen nog steeds in overkocht gebied en zijn lichtjes aan het dalen.

20ma

De rustpauze van verleden week is alweer voorbij en we zien deze week nieuwe toppen. De uitbraakzone op 1130 houdt nog steeds stand. Verdere steun vinden we van de 200 ma op 1119, van de snel stijgende 50 ma op 1110 en verderop op 1040 en 1010. Er is echter nog steeds negatieve divergentie in de New Highs. We staan dichtbij een zogenaamd "Golden Cross" (50 ma boven de 200 ma), wat heel positef is voor de markt.

HighLow

Sentiment

De Putt - Call ratio bevindt zich in neutraal gebied.

putcall

Besluit

De S&P 500 sluit de week af met een winst van 1,65 %.
Er komt geen einde aan de opmars van de S&P 500. Ook een tegenvallend banenrapport kan de opmars niet stuiten. Waarschijnlijk wordt er gespeculeerd dat de FED bijkomende steunmaatregelen gaat toekennen om de economie te ondersteunen. Ook zorgde beter dan verwachte resultaten van Alcoa voor een positieve stemming. Het resultatenseizoen schiet nu volop in gang waardoor de volatiliteit ook zal toenemen.
Zolang de index boven de 50 ma kan standhouden blijven de bulls in het voordeel. Wat echter niet uisluit dat er een tussentijdse correctie kan optreden.