Marktanalyse 25-07-2010

Technische analyse

De uurgrafiek bevindt zich opnieuw in een stijgende trend.

sp500uur

De daggrafiek is na de sterke stijging van verleden week nog steeds positief.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues zijn opnieuw sterk stijgend, en zijn nog steeds sterker dan de index zelf.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 20 ma bevinden bereiken overkocht gebied.

20ma

De index heeft opnieuw een sterke week achter de rug. Het is erin geslaagd om de dalende trendlijn te doorbreken. Ook zijn we afgesloten boven de 50 ma. De volgende weerstand van de 200 ma bevindt zich op 1113. De New Highs zijn ook opnieuw aan het stijgen.

HighLow

Sentiment

De Putt - Call ratio bevindt zich in neutraal gebied.

putcall

Besluit

De SP 500 sluit de week af met een winst van 3,55 %.
De index heeft zich deze week hersteld van de scherpe daling van verleden vrijdag. De beter dan verwachte bedrijfsresultaten zorgen momenteel voor een positieve stemming.
De index is erin geslaagd om de dalende trendlijn te doorbreken. Ook zijn we afgesloten boven de 50 ma. De New Highs zijn ook opnieuw aan het stijgen. De volgende weerstand van de 200 ma bevindt zich op 1113. Het stijgingspotentieel tot de volgende weerstandszones is dus beperkt.
We verwachten dat de index nog door kan stijgen tot aan de 200 ma. Het heeft dan een flinke stijging achter de rug sinds het dieptepunt van begin deze maand. Het zal dan een rustpauze nodig hebben om opnieuw kracht op te bouwen om deze weerstand te kunnen doorbreken. Dit is misschien wel mogelijk want de onderliggende kracht van de markt is nog steeds relatief sterk. Dit kunnen we zien aan de sterke advance / decline issues en aan de stijgende New Highs.