Marktanalyse 26-09-2010

Technische analyse

De uurgrafiek is nog steeds stijgend.

sp500uur

De daggrafiek is ook nog stijgend.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues vertonen de eerste tekenen van negatieve divergentie. Terwijl de index een nieuw hoogtepunt bereikt, is de NYAD er niet in geslaagd om de top van vorige week te doorbreken. Dit is een waarschuwingssignaal.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 20 ma bevinden, bewegen nog steeds in overkocht gebied, waar in juni en augustus een nieuwe daling is begonnen.

20ma

Op maandag is de index door de weerstand van de vorige toppen van juni en augustus gebroken. Daarna volgde een daling gedurende 3 dagen en op vrijdag is na een forse stijging afgesloten op een nieuw hoogtepunt van de afgelopen 4 maanden. Steun vinden we van de 200 ma op 1117, van de 50 ma op 1098 en verderop op 1040 en 1010. Ondanks deze nieuwe top zien we hier ook negatieve divergentie in de New Highs.

HighLow

Sentiment

De Putt - Call ratio bevindt zich in neutraal gebied.

putcall

Besluit

De SP 500 sluit de week af met een winst van 2,05 %.
Het is nu al de vierde keer op een rij dat we de week positief afsluiten. De Bulls laten er geen gras over groeien en blijven maar doorstomen. Op maandag is de index door de weerstand van de vorige toppen van juni en augustus gebroken. Daarna volgde een daling gedurende 3 dagen en op vrijdag is na een forse stijging afgesloten op een nieuw hoogtepunt van de afgelopen 4 maanden. Steun vinden we van de 200 ma op 1117, van de 50 ma op 1098 en verderop op 1040 en 1010. Ondanks deze nieuwe top zien we een negatieve divergentie in de NYAD en de New Highs. Dit zijn waarschuwingssignalen die we maar beter ernstig nemen.
De markt is toe aan een adempauze. Dit kan gebeuren door een zijwaartse beweging of door een lichte daling. Indien de steun van de 50 ma op 1098 kan behouden worden, is er nog ruimte voor een verdere stijging.