Marktanalyse 03-04-2011

Technische analyse

De uurgrafiek bevindt zich nog steeds in een sterk stijgende trend.

sp500uur

Ook de daggrafiek is opnieuw stijgend.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues zijn terug sterk aan het stijgen en bereiken zelfs nieuwe hoogtepunten.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 50 ma bevinden zijn sterk aan het stijgen.

20ma

Sinds de vorige update is de index opnieuw sterk gestegen. De weerstand van de 20 en 50 ma werd zonder problemen doorbroken. Deze zorgen nu voor de eerste steun op 1309 en 1303. De volgende steunzone is het dieptepunt van maart op 1249. Verderop is er de steun van de 200 ma op 1195. De eerste weerstand is er nu van de vorige top op 1344. Voor het eerst sinds lang zien we ook weer een sterke toename van de New Highs. De index bevindt zich nu vlak bij de weerstand van vorige top op 1344. Wordt deze top doorbroken op weg naar nieuwe hoogtepunten of is de weerstand te groot en zal er opnieuw een daling optreden? De markten zullen het ons vertellen in de volgende weken.

HighLow

Sentiment

Het beleggerssentiment is opnieuw een beetje verzwakt en de Buls sluiten de week af op 51,6%. Het aantal Bears zijn lichtjes gestegen en eindigen op 23,1 %.

investorintelligence

Besluit

De S&P 500 sluit de week af met een winst van 1,42 %.
Slechts 1 sector sloot de week af met verlies, terwijl 9 sectoren winst lieten optekenen.
Technology (-0,09 %) was de enige verliezer deze week.
De grootste winnaars waren Telecom (4,15 %), Industrials (2,42 %) en Materials (2,28 %).

sector


Ondanks de vele onzekerheden die er momenteel heersen ( Japan, Midden Oosten, inflatie ...) hebben de markten twee sterke weken achter de rug. Het gratis geld van de overheden zorgt voor een sterke ondersteuning van de aandelenmarkten. Vraag is wat er gaat gebeuren wanneer de centrale banken zullen overgaan tot renteverhogingen om de inflatie te bestrijden. De verwachting is dat Europese Centrale Bank (ECB) volgende week de rente zal verhogen. Indien dit het geval is zullen we al direct merken welke gevolgen dit met zich mee zal brengen.