Marktanalyse 06-02-2011

Technische analyse

De trendomkeer op de uurgrafiek heeft niet lang geduurd en is nu opnieuw stijgend.

sp500uur

Op de daggrafiek is de stijgende trend nog steeds intakt.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues zijn opnieuw aan het stijgen.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 50 ma bevinden zijn opnieuw aan het stijgen, maar de negatieve divergentie blijft aanwezig.

20ma

De 20 ma die afgelopen vrijdag doorbroken werd is op maandag opnieuw ingenomen. Dinsdag was er een flinke stijging waarna we ter plaatse bleven trappelen. Desondanks sluiten we de week af met een nieuwe High. De eerste poging van de Bears om de stijgende trend te doorbreken is dus afgeslagen. Het is nu wachten op de volgende poging.
Zolang de 20 ma niet doorbroken wordt is de stijgende trend intakt. De volgende steun is de 50 ma op 1259 en de uitbraakzone op 1225. De volgende steunzone is de 200 ma op 1158 en de vorige uibraakzone op 1130. Weerstand bevindt zich op de nieuwe top van 1311.
De negatieve divergentie in de New Highs is ook nog steeds aanwezig.

HighLow

Sentiment

Het beleggerssentiment blijft dalen en de Buls sluiten de week af op 52,7%. de Bears eindigen op 22 %.

investorintelligence

Besluit

De S&P 500 sluit de week af met een winst van 2,71 %.
De belangrijkste indexen sloten de week af met scherpe winsten ondersteund door goede resultaten rapporten. Het besef dat de Amerikaanse economie is verbeterd, en het feit dat de FED niet van plan is om de steunmaatregelen op korte termijn in te trekken zorgt voor ondersteuning van de rally.
Alle 10 sectoren zijn gestegen, waarvan 8 met meer dan 2%. Energie (+4,2%) en materialen (+4,6%) waren de sterkste stijgers dankzij de beter dan verwachte resultaten van Exxon Mobil (XOM, +5,4%) en Dow Chemical (+5,6% DOW).
De defensieve sectoren presteerden het zwakste, Consumer Staples wint 0,9% en nutsbedrijven klimmen 0,2%. Van de 104 S & P 500 componenten die resultaten hebben gerapporteerd deze week, overtroffen 70% de winstverwachtingen en 68% de inkomstenverwachtingen.
De eerste poging van de Bears om de stijgende trend te doorbreken is dus afgeslagen. Het is nu wachten op de volgende poging. Ondertussen blijft de lange termijn trend stijgend en moeten correcties gezien worden als een aankoopgelegenheid.