Marktanalyse 10-04-2011

Technische analyse

De uurgrafiek is nog steeds stijgend maar een trendomkeer is nabij.

sp500uur

Ook de daggrafiek is nog steeds stijgend.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues bereikten een nieuwe top en zijn nu aan het dalen.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 50 ma bevinden zijn ook opnieuw aan het dalen.

20ma

Deze week zijn we een beetje ter plaatse blijven trappelen en de index sluit nagenoeg onverandert de week af. De weerstand van de vorige top op 1344 is een zware hindernis om in te nemen. De index zal opnieuw kracht moeten opbouwen om deze weerstand te doorbreken. Dit kan gebeuren door een lichte terugval of door een zijwaartse consolidatieperiode. De eerste steun is er nog steeds van de 50 ma op 1313 en de 20 ma op 1309. De volgende steunzone is het dieptepunt van maart op 1249. Verderop is er de steun van de 200 ma op 1201. De eerste weerstand is er van de vorige top op 1344.

HighLow

Sentiment

Het beleggerssentiment is deze week sterk gestegen en de Buls sluiten de week af op 57,3%. Het aantal Bears zijn sterk gedaald en eindigen op 15,7 %.

investorintelligence

Besluit

De S&P 500 sluit de week af met een verlies van 0,32 %.
7 sectoren sloten de week af met verlies, terwijl 3 sectoren winst lieten optekenen.
Consumer staples, Materials en Healthcare waren de enige winnaars deze week.
De grootste verliezers waren Industrials (-1,44 %), Telecom (-0,64 %) en Consumer discretion (-0,59 %).

sector


Het was een relatief rustige week op de aandelenmarkten. De beleggers stellen zich terughoudend op omwille van de vele onzekerheden in de markten. Deze week was er eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB). Gaat het hierbij blijven of volgen er nog? Hoelang kan de FED de renteverhoging nog uitstellen? Wat gebeurt er als in juni QE2 ten einde loopt? Komt er een QE3? Ondertussen noteren we recordprijzen voor voedsel, olie, goud, zilver en allerhande grondstoffen. Volgende week wordt ook het nieuwe resultatenseizoen op gang geschoten. Het zouden wel eens erg volatiele weken kunnen worden.