Marktanalyse 20-03-2011

Technische analyse

Na een scherpe daling is de uurgrafiek nu opnieuw stijgend.

sp500uur

Op de daggrafiek is de stijgende trend die begonnen is begin september ten einde gekomen.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues zijn aan het dalen.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 50 ma bevinden zijn sterk gedaald.

20ma

De steun van de 50 ma werd maandag al prijs gegeven. Daarna volgde een scherpe daling waarbij ook de volgende steunzone op 1270 werd doorbroken. Donderdag en vrijdag was er dan een opleving waarbij deze steunzone opnieuw werd ingenomen. Dit is nu de eerste steun (1270). Indien deze word opgegeven glijden we verder af tot de vorige uitbraakzone op 1225. Verderop is er de steun van de 200 ma op 1183. De eerste weerstand is er nu van de belangrijke 1300 zone waar zich ook de 50 ma (1302) en de 20 ma (1306) bevinden. Verderop is er de weerstand van de vorige top op 1344.

HighLow

Sentiment

Het beleggerssentiment is deze week onverandert gebleven en de Buls sluiten de week af op 52,2%. Het aantal Bears zijn lichtjes gestegen en eindigen op 22,3 %.

investorintelligence

Besluit

De S&P 500 sluit de week af met een verlies van 1,92 %.
Slechts 1 sector slaagde erin om de week positief af te sluiten, terwijl 9 sectoren verliezen leden.
Energy (0,37 %) was de enige winnaar deze week.
De grootste verliezers waren Utilities (-4,3 %), Technology (-3,56 %) en Consumer Discretion (-3,21 %).

sector


De aardbeving in Japan en de bijhorende nucleaire dreiging zorgden voor veel nervositeit op de wereldwijde aandelenmarkten. Ook de Libische conflicten blijven de aandacht trekken. Bij dergelijke onzekerheden hoeft het niet te verbazen dat de aandelenmarkten dalen. De lange termijn trend is echter nog steeds stijgend, en correcties zoals deze moeten beschouwd worden als mooie aankoopgelegenheden.
Na de kredietverlaging van Griekenland en Spanje, was het deze week de beurt aan Portugal.
Op de valutamarkten bereikte de koers van de yen een nieuwe piek sinds de Tweede Wereldoorlog. Voor 1 dollar werd 76,25 yen betaald. Dankzij het geco├Ârdineerd optreden van de zeven grootste ge├»ndustrialiseerde landen slaagden men er in om de koers van de yen in waarde te doen dalen.