Marktanalyse 24-04-2011

Technische analyse

De uurgrafiek is opnieuw stijgend.

sp500uur

De daggrafiek is ook nog steeds stijgend.

sp500dag

Breadth

De NYSE advance / decline issues zijn ook opnieuw aan het stijgen.

Nyad

Het aantal aandelen die zich boven hun 50 ma bevinden stijgen opnieuw, maar er is nog steeds negatieve divergentie.

20ma

De week is begonnen met een scherpe daling op maandag. Daarna is er een sterk herstel opgetreden en de index sluit de week af op de top van vorige week. De eerste steun is er nu van de 20 ma (1323) en de 50 ma (1315). De eerst volgende steunzone is nu de bodem van deze week op 1295, daarna volgt het dieptepunt van maart op 1249. Verderop is er de steun van de 200 ma op 1213. De eerste weerstand is er nog steeds van de vorige top op 1344.

HighLow

Sentiment

Het beleggerssentiment is deze week gedaald en de Buls sluiten de week af op 54,2%. Ook het aantal Bears zijn gestegen en eindigen op 19,2 %.

investorintelligence

Besluit

De S&P 500 sluit de week af met een winst van 1,34 %.
De week is begonnen met een scherpe daling op maandag. Daarna is er een sterk herstel opgetreden en de index sluit de week af op de top van vorige week.
Slechts 2 sectoren sloten de week af met verlies, terwijl 8 sectoren winst lieten optekenen.
Technology(2,99 %), Materials (2,81 %) en Energy (2,39 %) waren de grootste winnaars deze week.
De enige verliezers waren Telecom (-0,67 %) en Financials (-0,19 %).

sector


De financiële markten blijven in de ban van onzekerheden
De markten blijven last ondervinden van de onzekerheden rondom de kernramp in Japan en de politiek-militaire ontwikkelingen in Libië. Daarnaast blijft de Europese schuldencrisis het beeld bepalen, met de afgelopen week een afwaardering van Ierland door Moody’s met twee stapjes tot Baa3.
De aandelenmarkten gingen maandag onderuit nadat S&P de AAA rating van Amerika op een negatief vooruitzicht plaatste. S&P is bezorgd over hoe het land het hoge begrotingstekort en de oplopende overheidsschuld aan gaat pakken.
China bouwt posities in Amerikaanse staatsobligaties verder af.
China, de grootste beleggers in U.S. Treasury securities, bouwde de posities in Amerikaanse staatsobligaties in februari voor de vierde maand op rij verder af, zo werd afgelopen weekend bekendgemaakt.
Speculatie over schuldherschikkingen houdt obligatiemarkten onrustig.
Gaat Griekenland uiteindelijk toch een schuldenherschikking moeten aanvragen? Op basis van de situatie op de obligatiemarkten lijken de financiële markten in toenemende mate met een dergelijk scenario rekening te houden.
De macrocijfers die deze week werden gepubliceerd waren wisselend van karakter.
In de Verenigde Staten vielen de wekelijkse werkloosheidsaanvragen tegen en de daling van de Duitse ZEW-index duidt op een lichte afvlakking van het Duitse groeitempo.
China verhoogt reserveverplichtingen voor banken.
China verhoogde zondag nogmaals de reserveverplichtingen voor de banken, al voor de vierde keer dit jaar. Daarmee wil de Chinese centrale bank beletten dat er te veel liquiditeiten naar de economie stromen. De maatregel kwam niet onverwacht, want China had vorige week een sneller dan verwachte groei en hoger dan verwachte inflatiecijfers bekendgemaakt. De economen verwachten trouwens nog meer ingrepen.